“Νούς υγιής εν σώματι υγιεί”

Χαλάρωση μέσω Εικόνας

Τα μάτια μας λένε είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας, και έτσι είναι. Κάθε εικόνα που βλέπουμε,  παράγει συναισθήματα, μια εικόνα βίας μας δημιουργεί άλλοτε συναισθήματα μίσους για αυτό που βλέπουμε, άλλοτε τρόμο ή επιθετικότητα. Κάθε οπτικό ερέθισμα έχει και την ανάλογη συχνότητα προς την ψυχή μας. Οι ερωτευμένοι και αυτοί που οδεύουν προς την αγάπη κοιτάζονται στα μάτια, ρουφάνε την εκπομπή αγάπης από τον σύντροφο τους, αυτό το συναίσθημα μεταφέρεται στην ψυχή μας, και η ψυχή, μας το στέλνει πίσω σε μας, αυτό μας γαληνεύει μας κάνει πιο δυνατούς μας κάνει αισιόδοξους για τη ζωή.

Οι αρχαίοι έλληνες μας εξηγεί ο Ν. Παπαγεωργάκης ( "ιδεοπλασίες στις εγκύους" Το μυστήριο της ζωής, 1959 ) στόλιζαν τα σπίτια και την πόλη με ωραία αγάλματα ηρώων και θεών ώστε, βλέποντάς τα και θαυμάζοντάς τα, οι έγκυες να αναπαράγουν την ομορφιά και αρετή της φυλής ( "ωραίος σαν Έλληνας" ).Στις σύγχρονες πόλεις που ζούμε το οπτικό μας πεδίο είναι περιορισμένο χωρίς βάθος, η αλόγιστη τσιμεντοποίηση έχει στερήσει την προοπτική, σπάνια κοιτάζουμε τον ουρανό, τα αστέρια, το κεφάλι μας κοίτα προς τα κάτω συνεχώς τρέχουμε αγχωμένοι, παρατηρήστε πόσο πιο γαλήνιοι είστε όταν βρίσκεστε στη θάλασσα η όταν περπατάτε στο δάσος, δείτε τι εικόνες λαμβάνονται και τι συναισθήματα σας δημιουργούνται.

Και έτσι όπως λέει ο λαός μας, μια εικόνα χίλιες λέξεις, έτσι αυτό το κείμενο με τις εικόνες σκοπό έχει να δώσει μια αίσθηση του τι χάνουμε και το που είναι πρέπων να κατευθύνουμε το οπτικό μας πεδίο. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να λαμβάνουμε ωραίες εικόνες, θαυμάζοντας τες τις μορφοποιούμε και δημιουργούμε αρμονία ψυχής και σώματος, και ιδιαίτερα προς τον καινούργιο άνθρωπο που είναι να φέρει η εγκυμονούσα στον κόσμο.

Το να παρατηρούμε ωραίες εικόνες δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε πως όλα είναι ωραία και ρόδινα εγκαταλείποντας την προσπάθεια αυτοθεραπείας μας, αλλά εντάσσεται στην διεύρυνση του οπτικού μας πεδίου για αντοχή σε αυτή την προσπάθεια.

"όλοι ζούμε στον υπόνομο, μα κάποιοι από μας κοιτάνε τ΄ αστέρια"
OSCAR WILDE

persides stars

«Ευχαριστούμε τον Φωτογράφο Θοδωρή Λαδά για την ευγενική χορηγία των φωτογραφιών από την προσωπική συλλογή του».

"© All images and descriptions are Copyrighted and may not be reproduced without written permission."