“Νούς υγιής εν σώματι υγιεί”

Εξισορρόπηση Νού-Σώματος

"Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν"

 

Όλοι το ξέρουμε και όλοι το λέμε “νους υγιής εν σώματι υγιή” λίγοι όμως γνωρίζουν ότι κάτω από αυτό κρύβεται  πραγματικά η υγεία μας, διότι ένας νους υγιής γνωρίζει πώς να προφυλαχθεί σε όλα τα επίπεδα του προσέχοντας τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του, τη διατροφή του, και την περιβαλλοντική του νοοτροπία. Εδώ και δεκαετίες  με την αλόγιστη και πολλές φορές χωρίς νόημα  χρήση αντιβιοτικών, ορμονών, φυτοφαρμάκων, μεταλλαγμένων τροφών, περιβαλλοντικών μολύνσεων κ.α. έχουν ή έχουμε δημιουργήσει μια ανισορροπία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα του ανθρώπινου οργανισμού, ζούμε σε μια κατρακύλα και ο κάθε ένας από μας είναι πρέπων να προφύλαξη την υγεία του όσο είναι δυνατόν κάτω από τις συνθήκες που βρίσκεται.

Ο νους και το σώμα είναι αλληλένδετα, το ένα χωρίς το άλλο δεν μπορεί να ζήσει, όλα τα όργανα μας είναι αλληλοεξαρτώμενα, τα συναισθήματα μας, οι σκέψεις μας αντανακλούν στο σώμα μας, η διατροφή μας επίσης αντανακλά στο συναίσθημα μας, όλα αυτά πολλές φορές  δημιουργούν τον δρόμο για τις ασθένειες. Οι ασθένειες δεν είναι τίποτε άλλο από την κραυγή του σώματος για να μας πει ότι κάτι κάνουμε λάθος και έτσι να μας προφυλάξει από την αναμενόμενη κατρακύλα, τα συναισθήματα μας, όπως, φόβος, πανικός, ζήλια, μνησικακία, έλλειψη στοργής, θλίψη, κ.α. δημιουργούν τοξικότητα στο σώμα και το απορυθμίζουν. Ένα όξινο PH δεν είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό, τα κύτταρα μας έχουν μνήμη και δεν μπορούμε να τα κοροϊδέψουμε, χρειάζονται την απαιτούμενη προσήλωση από μας στο τι κάνουμε διότι τα κύτταρα αυτά είμαστε εμείς. Καταστάσεις ασθενειών είναι πάρα πολλές, ενδεικτικά αναφέρω μερικές, κάτω από συναισθηματικά στρες, ιδέες και πάθη που μας ταλαιπωρούν, κακή διατροφή  και μόλυνση περιβαλλοντική, οι οποίες αν παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να εκδηλωθούν, διάφορες διαταραχές όπως:

Άγχη,  Ορμονικές διαταραχές, Φοβίες, Δυσπεψίες, Διάρροια, Βουλιμία, Προβλήματα περιόδου, Δυσκοιλιότητα, Έλκη, Κολίτιδα, Αιμορροΐδες, Κατάθλιψη, Άσθμα, Χρόνια κόπωση, Αντικοινωνική συμπεριφορά, Αϋπνία, Έλλειψη μνήμης, Τεμπελιά, Κρυολογήματα, Εξανθήματα, Ακμή, Αλλεργίες, Ορμονικές διαταραχές, Μουδιάσματα, Ζαλάδες, Πόνοι αρθρώσεων, Θυμός, Έλλειψη σιδήρου, Τριχόπτωση, Μείωση σεξουαλικής επιθυμίας, Τάσεις αυτοκτονίας, Διαβήτης, Ουρολοιμώξεις, Πρόωρη γήρανση κ.α.

Είναι καταστάσεις που αλληλοσυνδέονται, κάποιες φορές προέρχονται από κακή διατροφή άλλες φορές από μολύνσεις περιβαλλοντικές, και άλλες από διανοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις.

Το να μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί από όλα αυτά σημαίνει νους υγιής, και κατ’ επέκταση σώματι υγιή. Αν ήδη ασθενούμε, ας μην θεωρήσει κάποιος ότι είναι χάσιμο χρόνου το να δει τι ακριβώς του συμβαίνει σε συναισθηματικό,  νοητικό, ή ψυχικό επίπεδο.

Πάρα πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι αν τα κύτταρα μας ζουν σε ένα όξινο και αγχώδες περιβάλλον για πολύ καιρό αντιδρούν, και αυτή η αντίδραση είναι η φωνή τους που εμείς την αποκαλούμε ασθένεια.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι η οδοντοστοιχία μας, διότι κάθε ρίζα δοντιού αντιστοιχεί και σε κάποιο όργανο του σώματος μας. Εάν κάποιος έχει παραμελήσει την στοματική του υγιεινή και έχουμε, περιοδοντίτιδα, ατελείς απονευρώσεις, εξάρθρωση γναθοκροταφικής άρθρωσης, κύστες, επιβάρυνση από αμαλγάματα κ.α. πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι έχουμε έντονη νευρικότητα χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς μας συμβαίνει, άλλες φορές έχουμε πονοκεφάλους άλλες φορές έχουμε ενοχλήσεις στη μέση κ.α. Όταν λοιπόν  λύσουμε κάποια προβλήματα της οδοντοστοιχίας μας μπορεί να δούμε μεγάλη βελτίωση σε ολόκληρο τον οργανισμό μας, διότι κυλά φυσιολογικά η ροή της ενέργειας και δεν μπλοκάρεται.