“Νούς υγιής εν σώματι υγιεί”

Ψυχοθεραπεία

Ο σύγχρονος τρόπος σκέψης ορίζει ότι η ψυχή είναι η υποθετική άυλη ουσία, που ενωμένη με το σώμα αποτελεί το κύριο στοιχείο και την αιτία της ζωής.

Ψυχή για εμάς είναι το ανέκφραστο ΝΑΙ (στωικά ακούει, δεν επεμβαίνει και επιστρέφει πάντα ένα ΝΑΙ σε ότι ζητηθεί). Επιτρέπει στην ελεύθερη βούληση να δημιουργεί μια κατάσταση υγιή ή όχι. Αυτό είναι το μεγαλείο της, αυτή είναι η απόλυτη ελευθερία του ατόμου. Η ψυχή του ανθρώπου κοιτάζει πάντα τη θέλησή του και φτιάχνει γεγονότα ζωής σύμφωνα με αυτή.

Σκέπτομαι για κάτι. Ο τρόπος που ο άνθρωπος έχει μάθει να σκέφτεται είτε βιωματικά ή από καταγραφή συναισθηματικών καταστάσεων, σε κυτταρικό επίπεδο κατά τη σύλληψή του (προγεννητική ψυχολογία) τον οδηγεί στο να μεταφράζει βάσει του ΕΓΩ του κάθε κατάσταση και να δημιουργεί συμπεράσματα, που πιθανόν να συγκρούονται με την πνευματική του υπόσταση. εν αρχή ην ο λόγος.

Η ύπαρξη σε σχέση με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, δημιουργεί ψυχικές καταστάσεις και εντυπώσεις που παραμένουν στο υποσυνείδητο. Η παραμονή για μεγάλα χρονικά διαστήματα ειδικά σε αρνητικά συναισθήματα (λύπη, θυμός, απογοήτευση, κ.α.) δημιουργεί ανισορροπία σε κυτταρικό επίπεδο με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό της φυσικής θεραπευτικής δύναμης.

Το σωματικό επίπεδο είναι το σύνολο της υλικής υπόστασης (δέρμα, οστά, όργανα, νεύρα, μύες κ.α.) που εμφανίζει τα συμπτώματα και μας δίνει την δυνατότητα να ανιχνεύσουμε και να εντοπίσουμε την πραγματική πηγή αλλά και τα αίτια της μη φυσιολογικής λειτουργίας του συνόλου.