“Νούς υγιής εν σώματι υγιεί”

Ρέϊκι

 

Το ρέικι είναι μια πάρα πολύ παλιά θεραπευτική τέχνη που ήρθε και πάλι στο φως χάρη στον Dr. Mikao Usui τον 19ο αιώνα στην Ιαπωνία. Η λέξη ρέϊκι σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια. Το σύμπαν είναι γεμάτο από αυτή την ενέργεια που ρέει μέσα από όλα τα ζωντανά πλάσματα. Στους χριστιανούς είναι γνωστό σαν φως, στους κινέζους σαν Chi και στους ινδουιστές σαν Prana. Επίσης ονομάζεται βιόπλασμα, η κοσμική ενέργεια.

Αναφέρεται επίσης και ως βιοενέργεια. Η διάφορα του ρέϊκι από την βιοενέργεια είναι ότι στην βιοενέργεια η ζωτική ενέργεια περνάει μέσα από το σώμα του βιοθεράπευτη, ενώ στο ρείκι μεταβιβάζεται κατευθείαν από την πηγή. Ο θεραπευτής γίνεται το κανάλι μέσα από το οποίο διοχετεύεται η συμπαντική ζωτική ενέργεια χωρίς να χάνει τίποτα από την προσωπική του δύναμη, αντίθετα και ο ίδιος τονώνεται κι εμπλουτίζεται ενεργειακά. Ο άνθρωπος διαθέτει αυτοθεραπευτικές δυνάμεις. Με το ρέϊκι αφυπνίζονται και ενδυναμώνονται αυτές οι δυνάμεις ώστε να βοηθήσουν τον άνθρωπο να θεραπεύει τον εαυτό του.

Το ρέικι φέρνει ισορροπία σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, συναισθηματικό, ψυχικό, και πνευματικό. Το ρέικι δυναμώνει το σώμα και το πνευμα, χαλαρώνει και καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες, φέρνει την εξισορρόπηση στα ενεργειακά κέντρα του σώματος ( τσάκρας ) και γενικά επαναφέρει την αρμονία στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Από ιστορική αναφορά λέγεται ότι ο Dr. Mikao Usui βρήκε στις σανσκριτικές σούτρας και του παρουσιάστηκαν μετά από 21 μέρες νηστείας και διαλογισμού, σε ένα ιερό βουνό της Ιαπωνίας, τα σύμβολα, που με αυτά πιστεύεται ότι θεράπευαν, όσοι τα γνώριζαν.